DEZE PAGINA IS NOG NIET VERTAALT, PARDON.
Klimaparcours 2016
Nach einem Jahr pause findet in 2016 wieder der Aachener Klimaparcours statt, auf Wunsch der Lehrer dieses Jahr im Herbst. Bei 6. Aachener Klimaparcours nehmen ca. 180 Schülerinnen und Schüler der 9. Stufe der Städtischen Gesamtschule Aachen-Brand teil. 12 Organisationen werden mit den Jugendlichen über unterschiedliche Bereiche des Themas Klimawandel diskutieren. Auch in diesem Jahr steht das Begleitheft zum Aachener Klimaparcours kostenlos im Download-Bereich zur Verfügung. Das Begleitheft bietet Arbeitsblätter und Informationen zur Vor- und Nachbereitung des Aachener Klimaparcours.
Lees meer...
 
Projecten
 
DEZE PAGINA IS NOG NIET VERTAALT, PARDON.
Einführung in die europäische Geschichte der Baukultur
Kurzbericht zum Projekttag mit der Zeitkette „Europäische Kulturepochen“
Am 28. Mai 2015 gingen 20 SchülerInnen der Gemeinschaftshauptschule Drimborn auf Entdeckungsreise zur Erforschung europäischer Kulturgeschichte mit der Referentin Dr. Rita Darboven vom Bildungsbüro KreaScientia gGmbH in Aachen.
Lees meer...
 
VIVRE! (2015-2016)
Het nieuwe projekt "VIVRE! Kunst en leven in de Euregio Meuse-Rijn" is gestart. Doel is een innovatieve link te leggen tussen Kunst, cultuur en maatschappij ter bevordering van sociale cohesie. Partners zijn Centre Européen d’Art Fantastique (Eben-Emael/B) en Stichting Kompas Nederland (Maastricht/NL).

Save the date: vrijdag, 13 maart 2015 Seminar "VIVRE! Kunst en leven in de Euregio Meuse-Rijn"

Save the date: juni 2015 t/m juni 2016 Tentoonstelling "VIVRE!" des Centre Européen d'Art Fantastique am Turm Eben-Ezer
Inschrijven tot 15 februari 2015
Lees meer...
 
Thinking European History and Culture
Het jaar 2014 maakt bijzonder duidelijk dat perioden van conflicten en culturele bloei bij elkaar horen. Er valt veel te leren uit de Europese geschiedenis over het Europa van vandaag, en bij het opbouwen van het Europa van morgen. Tot aan de zomer van 2015 neemt KreaScientia deel aan het project “Thinking European History and Culture” (TEHC).
Lees meer...
 
DEZE PAGINA IS NOG NIET VERTAALT, PARDON.
Klimaparcours 2014
Seit 2009 fand inzwischen zum 5. Mal auch in diesem Jahr der Aachener Klimaparcours statt.  Am 6. und 12. Juni 2014 haben rund 250 Schülerinnen und Schüler der 8. bzw. 9. Stufe teilgenommen, die 17 Stationen besuchten. Auch in diesem Jahr steht das Begleitheft zum 5. Aachener Klimaparcours kostenlos im Download-Bereich zur Verfügung. Das Begleitheft bietet Arbeitsblätter und Informationen zur Vor- und Nachbereitung des Aachener Klimaparcours.
Lees meer...
 
Aanbod: Seminar "Europese Tijdsperken" 2013
KreaScientia biedt scholen een projectdag rond om het gemeenschappelijke culturele erfgoed in Europa. In het middelpunt hiervan staat het spel "Europese Tijdsperken". Met behulp vant dit spel doen scholieren op een speelse manier basiskennis op over 3000 jaar Europese cultuurgeschiedenis.
Lees meer...
 

Klimaatparcours 2013

De 4. Akense Stadsrallye Klimaat 2013 vind voor de eerste keer dit jaar aan drie dagen plaats. Scholieren van 4 Akense scholen zijn deelnemers op 21 en 24 juni 2013. Op 27 juni komen ook scholieren uit de Städteregion naar Aken. De Stadsrallye word mogelijk door de financiële steun van Stadt Aken, Städteregion Aachen en Europe Direct Informationsbüro Aachen.

De brochure is binnenkort te vinden onder service / down-load.

Lees meer...
 

Klimaatparcours 2012

Dit jaar vond de 3. Stadsrallye in Aken plaats. Dit evenement werd financieel mede mogelijk gemaakt door de milieudienst van de stad Aken en het Europe Direct Informationsbüro Aachen. Met dan aan het grote inzet van alle deelnemende organisaties konden op 24 en 25 mei 2012 bijna 300 scholieren hier aan mee doen.

Het begeleidend boekje bij dit evenement ist te vinden onder service / down-load.

 • Cambio CarSharing
 • EUROPE DIRECT Informationsbüro Aachen
 • Evangelischer Kirchenkreis Aachen mit dem Projekt Ökoprofit
 • Fachbereich Umwelt der Stadt Aachen in Zusammenarbeit mit AltbauPlus
 • H2Works
 • Jugend Aktions Gruppe (JAG) Greenpeace
 • Katholische Junge Gemeinde
 • Kindermissionswerk "Die Sternsinger"
 • Lebherz und Partner
 • MISEREOR
 • Solarenergie-Förderverein Deutschland e.V.
 • Verbraucherzentrale Nordrhein-Westfalen
 • Weltladen Aachen e.V.

De eerste Akense Klimaatparcours 2009 was een initiatief van Eine Welt Forum Aachen e.V. en KreaScientia.

 

Lees meer...
 
Caretakers conferencie komt 2012 in de Euregio Maas-Rijn
Caretakers of the Environment International bestaat nu al 25 jaar en voor 2012 wordt aan een grote internationale conferentie in Maastricht gewerkt.
 
Lichterfest in Eupen-Unterstadt
Het Lichterfest in kader van het SUN-project Eupen-Unterstadt was een boiend wijkfeest.  Ook waren veel mensen in de activiteiten van SUN geïnteresseerd. KreaScientia zal tot juni 2012 de activiteiten van SUN in Eupen-Unterstadt mede begeleiden.
 
Stadsrallye Klimaat 2011
De Akense stadsrallye Klimaat 2011 was weer een groot success. 200 scholieren en 14 organisaties hadden deel genomen. Dit was mogelijk dankzij de financele steun van het Umwelt amt van de gemeente Aken en de sponsoring van  Europe Direct Aken kunnen dit jaar.
Lees meer...
 
Nieuw programma "Mies en de moderne architectuur" (2011-2016)
Op zondag, 27 maart 2011 is op vele locaties de 125 verjaardag van Ludwig Mies van der Rohe gevierd worden: in Chicago, Berlin en in zijn geboortestad Aken. In kader van dit bijzondere verjaardag heeft Kreascientia een nieuw educatieve programma ontwikkelt.
Lees meer...
 
Stadpedagogie project in Bonn-Kessenich
In kader van de nascholse opvang hebben 6 kinderen van 8 tot 10 jaar hun wijk Bonn-Kessenich met andere ogen leren kennen.
Lees meer...
 
Stadspedagogie in Aachen-Ost
17 kinderen van de dagopvang van de Städtische Grundschule Mataréstraße in Aachen-Ost hebben aan een stadspedagogie project deelgenomen.
Lees meer...
 
Excursie naar Luik op 9 October 2010
Luik is de metropole in de Wallonie, een stad met een bijzonder cultuuraanbod. Deze niet hedendagse excursie geeft de mogelijkheid, de stad en mensen te leren kennen.
Lees meer...
 
School in het verleden en nu
KreaScientia begleidt een jaarproject met het thema schoolgeschiedenis an een basisschool Aken.
Lees meer...
 
Klimaat: lokaal-globaal
In samenwerking met het Eine Welt Forum Aachen e.V. coördineert KreaScientia de ontwkikkeling van een stadsrallye met het thema klimaatverandering. De actie in Aken is deel van de campagne “Heisse Zeiten – Nimm das Klima in die Hand“ in heel Nordrhein-Westfalen“ uitgevoerd van het Eine Welt Netzwerk NRW.
Lees meer...
 
De Akense Europakoffer is er
“Europa groeit enkel en alleen door zijn mensen” (Prof. Dr. Andrea Riccardi, Karlspreis 2009). Zoals professor Andrea Riccardi bij de uitreiking van het Karlspreis constateerde, kan Europa niet door ingewikkelde verdragen of grondwetten samen groeien, maar en alleen door zijn mensen. Het begrip voor gezamenlijke idealen, maar ook de veelvoud van culturele verschillen is de basis voor een sterk Europa. Europa heeft vele facetten en is een goed thema, om in een gemondialiseerde wereld de eigen identiteit te versterken. Het enthousiasme voor Europa, de ontdekking van geografie, cultuur en natuur, de gezamenlijke geschiedenis en culturele verschillen kan bij jonge Europeanen snel opgewekt worden.
Lees meer...
 
Handboek “Europa kreativ entdecken“
Op tijd voor Europadag 2009 heeft KreaScientia het handboek “Europa kreativ entdecken“(Europa creatief ontdekken) uitgegeven. Het boek beschrijft innovatieve methodes in het Europa-onderwijs en richt zich aan pedagogen, die met kinderen van 6-12 jaar werken. De handleiding biedt een rijk bron van ideeën met een veeltal beelden van de 15 beproefde workshop's, kost € 16,50 en kan vanaf nu besteld worden.
Lees meer...